​Assange nudi 20.000 eura za informacije o ubojstvu istraživačke novinarke

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange ponudio je 20.000 eura za informacije u ubojstvu poznate istraživačke novinarke u Malti.

Daphne Caruana Galizia, "WikiLeaks žena", ubijena je u ponedjeljak popodne autobombom. Bila je poznata kao oštra kritičarka vlasti, koja je premijera Malte Josepha Muscata optužila za korupciju u skandalu Panamski dokumenti (Panama papers). Ubijena je četiri mjeseca nakon pobjede njegove stranke na prijevremenim izborima, koje je sazvao zbog njenih optužbi.

Državna televizija je objavila da je novinarka prije dva tjedna uložila pritužbu policiji u kojoj je navela da prima prijetnje. Policija je otvorila istragu o ubojstvu.

Matthew Caruana Galizia: Ubijena je jer je razotkrila korupciju

Zgrožen sam viješću da je malteška istraživačka novinarka Daphne Caruana Galizia ubijena autobombom danas popodne nedaleko svog doma. Dajem nagradu od 20 000 eura za informacije koje će dovesti do osude njenih ubojica", objavio je Assange na Twitteru.

Novinarkin sin Matthew izjavio je da je njegova majka ubijena jer je razotkrila korupciju u državi:
Ubijena je jer je stala između vladavine prava i onih koji je žele kršiti, kao i mnogi veliki novinari. Postala je meta jer je jedina osoba koja je to učinila.