Amerikanci poslušali Trumpa, ispiru sinuse deterdžentima, povećan broj trovanja

poruka

Direktorica američkog Zavoda za javno zdravstvo u državi Illionis, Ngoki Ezike rekla je na konferenciji za medije kako je došlo do značajnog porasta slučajeva trovanja u posljednja dva dana u SAD.

Ona je navela kako su trovanje prijavili ljudi koji supokušavali isprati sinuse deterdžentima dok je jedna osoba u ustima grgljala mješavinu varikine i vodice za usta kako bi ubila virus.
Ubrizgavanje, probavljanje i šmrkanje sredstava za čišćenje je opasno. Ne savjetujemo to, to može biti smrtonosno - rekla je doktorica Ezike, piše CNN.

To se poklapa sa savjetom američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezinficijensa kako bi se spriječio koronavirus.

Trump je zaprepastio medicinsku zajednicu posljednjim komentarima o lijeku za koronavirus, koje su stručnjaci nazvali neodgovornima i opasnima.

Predsjednik SAD je prije tri dana sugerirao kako bi ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva poput izopropilnog alkohola u tijelo moglo ubiti koronavirus, a predložio je i zračenje tijela bolesnika od koronavirusa UV-zrakama, nešto što je negirao doktor na samoj press-konferenciji.

Kasnije je kazao kako je sve to bio sarkazam.

nedjelja, 26. travnja, 2020. - 10:04