Despoti

Predsjednik otkrio divovski spomenik najdražem psu

spomenik

Lider Turkmenistana Gurbanguly Berdymukhamedov ispunio je obećanje odavanja počasti psu rase poznate kao alabay (srednjoazijski ovčar), i otkrio statuu posvećenu svojoj omiljenoj životinji.

Na državnoj televiziji, emitirano je izvješće o otvaranju nove stambene četvrti u Ašhabadu, predsjednik je tim povodom otkrio i zlatnu statuu psa.

Novinari državne novinske agencije Turkmenistana pišu kako statua od šest metara predstavlja simbol "dostojanstva i samopouzdanja" ove pasmine.

Kim Jong-un cijelom naselju provjerava rukopis zbog spornog grafita

mahanje

Čitavo jedno naselje u provinciji Unsan u Sjevernoj Koreji moralo je proći kroz nevjerojatnu provjeru jer su vlasti željele otkriti tko stoji iza grafita u kojem se kritizira režim Kim Jong-una.
Dolje sa članovima partije koji žive dobro tako što iskorištavaju ljude - glasio je grafit.

Istražitelji su mještanima provjerali rukopis, a djeca i odrasli su morali da se potpisuju i lijevom i desnom rukom.

Vlasti vjeruju da je ovo izravna kritika na račun lidera Kim Jong-una, jer se bliži obilježavanje 75 godina od osnivanja vladajuće Radničke partije.

SAD i službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije

komedijaš

Sjedinjene Države službeno su obavijestile glavnog tajnika UN-a da se povlače iz članstva Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kazao je visoki dužnosnik američke vlade u utorak.

Senator Bob Menendez, demokrat iz Odbora za vanjske poslove u američkom Senatu, rekao je ranije da je administracija predsjednika Donalda Trumpa obavijestila Kongres o povlačenju.

Trump će pokret "Antifa" proglasiti terorističkom organizacijom

prosvjednici

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret "Antifa" (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

Sjedinjene Države će (pokret) Antifa uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija, napisao je Trump na Twitteru pošto je ovih dana optuživao taj pokret i druge "ekstremiste" za nerede tijekom prosvjeda zbog pogibije 46-godišnjeg crnca za koju su odgovorni bijeli policajci.

Saudijci uhitili tri viša člana kaljevske obitelji, među njima kraljev brat

kralj

Tri viša člana kraljevske obitelji Saudijske Arabije, uključujući kraljevog brata, uhićeni su iz zasad nepoznatih razloga.

Dvojica muškaraca bili su među najuticajnijim ličnostima u Kraljevini.
Uhićenja su uslijedila u vrijeme kada prijestolonasljednik Mohammed bin Salman pokušava učvrstiti svoju vlast.

U 2017. godini deseci saudijskih kraljevskih osoba, ministara i gospodarstvenika pritvoreni su u hotelu Ritz-Carlton u Rijadu, nakon što je prijestolonasljednik naredio njihova uhićenja.

Hoće li mučenje Juliana Assangea trajati do njegove smrti?

privođenje

Više od 100 liječnika optužilo je Britaniju da onemogućava potrebnu zdravstvenu skrb zatočenom utemeljitelju WikiLeaksa Julianu Assangeu te da dopušta tretman za koji je predstavnik UN-a rekao da graniči s mučenjem.

Liječnici su zatražili od Londona da zaustavi "psihološko maltretiranje i medicinsko zanemarivanje Assangea.. prije nego bude kasno".

Ruski antifašisti osuđeni na dugogodišnje kazne kao teroristi

sudnica

Ruski sud osudio je sedam antifašističkih i anarhističkih aktivista u kontroverznom suđenju za domaći terorizam. Osuđeni aktivisti dobili su kazne od šest do 18 godina u kažnjeničkim kolonijama.

Optuženi su da su osnovali terorističku organizaciju zvanu Set, što je ruska riječ koja se može prevesti kao Mreža, te da su planirali izvršiti napade u Rusiji i srušiti vladu. Također su optuženi za niz kaznenih djela vezanih za drogu i oružje.