Izvršitelji

sluge i gospodari

Trebaju li svećenici blagosiljati nuklearne rakete

blagoslov rakete

Ruski svećenici bi se trebali suzdržati od blagosiljanja nuklearnog i ostalog oružja za masovno uništenje, piše u novim smjernicama Ruske pravoslavne crkve.

U dva desetljeća na vlasti, ruski predsjednik Vladimir Putin zbližio se s crkvom, koja je razvila bliske odnose i s ministarstvom obrane.

Ruski svećenici mogli su se često vidjeti na fotografijama kako svetom vodom škrope podmornice, balističke rakete, svemirske rakete Sojuz i ostalu vojnu opremu.

Zastrašujuća aplikacija: Svatko vas može slikati na ulici i doznati sve o vama

na ulici

Što ako vas neznanac fotografira u prolazu na pločniku i onda pomoću aplikacije brzo otkrije vaše ime, adresu i ostale pojedinosti?

Startup pod nazivom Clearview AI je to omogućio, a njegovu aplikaciju trenutačno koriste stotine policijskih službi u SAD-u, među ostalima FBI, objavio je prošle subote The New York Times.

Ostavka premijera zbog ubojstva novinarke

en face

Premijer Malte Joseph Muscat izjavio je kako će podneti ostavku u siječnju poslije pritisaka građana koji traže istinu oko ubojstva istraživačke novinarke Daphne Caruane Galizie.

U televizijskom obraćanju Muscat u večernjim satima 1. prosinca je rekao da je obavijestio predsjednika Malte da će dati ostavku na mjesto predsjednika vladajuće Laburističke stranke 12. siječnja i da će u danima koji slijede podnijeti ostavku na premijersko mjesto.

Bolnice kriju jednu od najmračnijih svjetskih tajni

operacija

U kineskim bolnicama i zatvorskom sustavu možete pronaći jednu od najmračnijih priča 21. stoljeća. Ako ste primili transplantaciju organa u Kini u posljednjih nekoliko desetljeća, postoji velika vjerojatnost da je uzeta od pogubljenog zatvorenika protiv njihove volje.

Manjak opskrbe organima otvorio je vrata ilegalnoj trgovini organima i prisilnoj berbi organa. Mnogi od ovih zatvorenika nisu ubojice ili silovatelji, već "zatvorenici savjesti" koji su uhićeni zbog svojih političkih ili religijskih uvjerenja, poput pobornika kineske duhovne prakse Falun Gong.

Bivši zaposlenici Twittera optuženi da su špijunirali za Saudijsku Arabiju

tablet

Dvojica bivših zaposlenika Twittera i treća osoba iz Saudijske Arabije suočeni su, u Sjedinjenim Državama, s optužbama da su špijunirali korisničke račune, te osobne podatke neautorizirano prosljeđivali saudijskoj kraljevskoj obitelji u zamjenu za novac i druge nagrade.

Ali Alzabarah i Ahmad Abouammo, nekadašnji zaposlenici Twittera, te Ahmed Almutairi, koji je u to vrijeme radio za kraljevsku obitelj Saudijske Arabije, optuženi su da su neautorizirano pristupali osobnim korisničkim podacima, kao što su privatni telefonski brojevi i adrese.

Namjerno širili AIDS kako bi istrijebili crnce!

nalaz - epirueta

Jedan bivši "plaćenik" priznao je za britanski "The Guardian" kako su crni Južnoafrikanci namjerno zaraženi virusom HIV-a, kako bi bjelci postali većina.

Prema riječima tog plaćenika, postojao je čitav tim takvih ljudi koji su se u Južnoj Africi predstavljali kao liječnici, koji su potom zarazili crne Južnoafrikance HIV-om.

Cilj je bio uništili crnu rasu, da bi bjelci bili većina.

Američka koalicija priznala kako je ubila 1.300 civila u Siriji i Iraku

ruševine

Američka koalicija protiv Islamske države (IS) objavila je da je od 2014. nenamjerno ubila više od 1.300 civila u Iraku i Siriji.

Koalicija u izvješću navodi kako je izvela 34.502 zračna napada od početka kampanje protiv IS-a prije gotovo pet godina.

Promatračka skupina sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja nadgleda situaciju u Siriji, navodi da je taj broj puno veći i procjenjuje da je u zračnim napadima ubijeno oko 13 tisuća civila.

Posljednje procjene koalicije nešto su veće od onih objavljenih prije osam mjeseci kada se govorilo o 1100 civilnih žrtava.

Pet velikih banaka kažnjeno zbog manipulacija valutnim tečajevima

prasica

Europska komisija objavila je u četvrtak da je skupini od pet međunarodnih banaka izrekla novčane kazne u ukupnoj vrijednosti 1,07 milijardi eura zbog manipulacije valutnim tečajevima na financijskim tržištima.

Komisija je istragom utvrdila da su pojedini trgovci britanskih banaka Barclays i Royal Bank of Scotland, američkih Citigroupa i JP Morgana i japanske MUFG Bank u neformalnim razgovorima na Internetu razmjenjivali osjetljive informacije i s vremena na vrijeme koordinirali strategije trgovanja valutama.

Washington post izbrojao Trumpove laži

faca

Nakon samo 800 dana na funkciji predsjednika Amerike, Donald Trump je iznio više od 10.000 "lažnih ili pogrešnih tvrdnji", podaci su koje je objavio dnevnik "Washington post".

Prebrojavanje pomoću baze podataka lista pod nazivom "Brza provjera" počelo je nakon prvih Trumpovih stotinu dana na funkciji.

U to vrijeme je Trump iznosio po pet lažnih izjava dnevno.

U proteklih sedam mjeseci, taj prosjek je povećan na skoro 23 dnevno iznesenih na "Tweeteru", u govorima ili susretima s predstavnicima medija.

U Hrvatskoj je manji prekršaj pretući ženu nego poderati novčanicu

premlaćivanje žene

Ako se, recimo, napijete i, iz tko zna kojeg razloga, na ulici poderete novčanicu od deset kuna, a netko od svjedoka pozove policiju, bit ćete kažnjeni novčanom kaznom do 250 maraka ili, iznimno, do 30 dana zatvora. Ako pak glasno u parku zapjevate, a to drugima zasmeta te opet pozovu policiju, to bi vas moglo koštati do 300 maraka ili 30 dana zatvora. Ako drsko vrijeđate - također 300 maraka. Ako prodajete na crno karte za utakmicu, opet 300 maraka. Ako se drsko ponašate - čak 350 maraka, jednako kao i ako postavite kartonsku kutiju pokraj placa i krenete šibicariti.