Organizatorica SP-a pobjegla iz Katara da je ne bi bičevali

na tribinama

Paola Schietekat Sedas bila je do prije nekoliko dana članica Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, no pobjegla je iz zemlje kako ne bi morala odslužiti kaznu, piše meksički portal Proceso. Sedas je po struci ekonomistica i antropologinja, a rekla je da je njen posao iz snova organizacija velikog nogometnog natjecanja. Snovi su kratko trajali jer ju je jedan kolega, kako kaže, seksualno zlostavljao.

Ona je to prijavila, ali nije naišla na razumijevanje, a čak joj nije pomogla ni meksička ambasada u Kataru. Opisala je kako je izgledala večer kad ju je kolega zlostavljao.
Zadržala sam hladnu glavu, rekla sam svojoj majci i sve zabilježila fotografijama. Prijavila sam zlostavljača, ispričala je.

Optužba za izvanbračnu vezu

Njena je priča postala još bizarnija jer nije dobila zaštitu od policije kakvoj se nadala, a posebno je kritizirala reakciju meksičke ambasade u Dohi. Došla je u policijsku stanicu i shvatila da ona više nije ta koja tuži, već da je optužena. Naime, njen je zlostavljač rekao da mu je ona djevojka i tako dodatno zakomplicirao stvari.

Zahtijevali su test djevičanstva jer je u Kataru izvanbračna veza kažnjiva sa sedam godina zatvora i sto udaraca bičem. Odjednom moja priča više nije bila bitna. Sve se temeljilo na optužbi za izvanbračnu vezu, dok su ispod moje odjeće bile modrice. Moj je odvjetnik jedva progovorio i na kraju su morali pregledati moj mobitel, ispričala je Meksikanka koja se ipak uspjela vratiti u svoju zemlju.