Alex Jones mora platiti 965 milijuna dolara žrtvama svojih laži

hrana

Teoretičar urota Alex Jones treba platiti 965 milijuna dolara odštete zbog laži da je masovna pucnjava u osnovnoj školi Sandy Hook bila inscenirana, odlučila je porota na sudu u Connecticutu.

Radi se o drugoj velikoj presudi protiv voditelja Infowarsa zbog promoviranja laži da se masakr 2012. nije dogodio.

Svjedočeći tijekom suđenja, Jones je priznao da je pogriješio u vezi s pucnjavom u školi Sandy Hook. "Pucnjava se dogodila", rekao je. Podsjetimo, 12 djece i 6 odraslih ljudi ubijeno je u masovnoj pucnjavi u školi Sandy Hook. Suđenje je održano na sudu u Waterburyju, oko 32 kilometra od Newtona, gdje se masakr dogodio.

Pokušao se distancirati od teorija urota

Tužba je optužila matičnu tvrtku Jonesa i InfoWarsa, Free Speech Systems, da je koristila masovna ubojstva kako bi izgradila svoju publiku i zaradila milijune dolara. Jones se tijekom svjedočenja na suđenju nastojao distancirati od teorija urota, ispričao se roditeljima i priznao da je Sandy Hook "sto posto stvaran".

Napadač u školi Sandy Hook, Adam Lanza, pucao je iz puške Remington Bushmaster za vrijeme masakra, koji je završio kada se ubio uz zvuk policijskih sirena koje su se približavale.